Pristupi
Naj bolji poslanici
Marko_weed | ||||
sasa | ||||
Ratty_JR | ||||
Aca_Cupavi | ||||
nikola92 | ||||
Dumba | ||||
Cviki | ||||
Mixtape | ||||
Januz | ||||
mass_medius |
Zadnje teme
I Am Legend (2008)
+4
Ratty_JR
mass_medius
Mixtape
Dumba
8 posters
:: Zabava :: Filmovi i serije :: 2008
Strana 1 od 1
I Am Legend (2008)
Žanr: drama, triler, naucna fantastika
Trajanje: 101 min.
Premisa: Poslednji covek na svetu nije sam
Glavne uloge:
Vil Smit (Will Smith), Alis Braga (Alice Braga), Sali Ricardson-Vitfild (Salli Richardson-Whitfield), Vilou Smit (Willow Smith), Carli Tahan (Charlie Tahan)
Scenario:
Mark Protoševic (Mark Protosevich), Akiva Goldsman (Akiva Goldsman)
Režija:
Fransis Lorens (Francis Lawrence)
SINOPSIS
Robert Nevil (Vil Smit) je briljantan naucnik, ali cak ni on nije mogao da zadrži užasni virus koji je bio nezaustavljiv, neizleciv i ljudskom rukom napravljen. Nekako imun, Nevil je sada poslednji preživeli covek u Njujorku, a možda i u svetu. Vec tri godine Nevil neumorno svakog dana šalje radio-poruke, ocajnicki pokušavajuci da pronade druge preživele, koji bi možda mogli biti tamo negde. Ali, on nije sam.
Mutirane žrtve – inficirani – vrebaju iz senke, posmatraju svaki Nevilov pokret, cekaju da napravi fatalnu grešku. Pošto je možda poslednja i jedina nada za covecanstvo, Nevila pokrece samo jedan cilj: da pronade nacin da preokrene efekte virusa koristeci sopstvenu imunu krv. Ali, on zna da je protivnika suviše i da vreme brzo istice.
O FILMU
Vilu Smitu, zvezdi filmova "Ja, robot", "Dan nezavisnosti" i "Ljudi u crnom", nije strana naucna fantastika i odavno mu se dopada sjajni roman Ricarda Metisona "Ja sam legenda". "Tu je sadržano toliko žanrova: horor, naucna fantastika i divna karakterna drama", kaže glumac. "Psihologija situacije poslednjeg coveka na Zemlji me je oduvek intrigirala. Fizicke, emotivne i duhovne teškoce koje Nevil mora da savlada samo da bi preživeo pružaju divnu priliku da se isprica univerzalna prica o prirodi coveka."
Fransis Lorens, reditelj novog naucnofantasticnog akcionog trilera zasnovanog na Metisonovoj prici, dodaje: "Fascinirala me je ideja o coveku koji preživljava sasvim sam i izolovan u savremenom urbanom okruženju i želeo sam da je istražim kroz film". Složen i provokativan, Metisonov roman iz 1954. uticao je na generacije, inspirisao bezbroj imitatora i iznedrio dve ranije filmske adaptacije: "Poslednji covek na Zemlji" iz 1964, s Vinsentom Prajsom, i "Omega covek" iz 1971, s Carltonom Hestonom.
Scenarista i producent Akiva Goldsman, nagraden Oskarom za scenario filma "Blistavi um" i veliki ljubitelj Metisonovog dela, kaže da je uživao u prilici da adaptira ovu pricu za filmsko platno. "Ricard Metison je poput boga za nas zaludenike za naucnu fantastiku. Ovaj film istražuje mocne teme, koristi naucnu fantastiku kao alegoriju". Goldsman je radio na osnovu prvobitne adaptacije, koju je radio Mark Protoševic, i to je bio jedan od najtraženijih scenarija poslednjih godina.
"Ja sam legenda" prati jednog coveka i njegovu usamljenost. Autori su znali da ta uloga zahteva glumca velikog kalibra, a kada su saznali da je Vil Smit zainteresovan, glavni deo projekta je došao na mesto. Smit je ulogu Roberta Nevila, koji se nalazi u kadru sasvim sam veliki deo filma, video kao izazov i priliku. Smit je morao da se osloni na druge oblike izražavanja, pored reci, da bi docarao emotivnu stranu Nevilovog života. On kaže: "Provaliti kako komunicirati bez reci — za mene je to suština glume".
Najveci kompliment Smitu, pored clanova ekipe filma, došao je od coveka koji je kreirao lik Roberta Nevila. "Smatram da je Vil Smit savršena osoba za ulogu Roberta Nevila", kaže pisac Ricard Metison. "Gledao sam skoro svaki njegov film, i u svakoj ulozi je potpuno uverljiv. U ovoj prici njegov lik je kljuc, pa je prema tome on kljuc. "Dešavanja u Nevilovom životu prouzrokovao je virus stvoren od strane coveka, koji je nastao iz revolucionarnog leka protiv raka, a koji se potom pretvorio u zarazni mikoroorganizam koji je nemoguce zaustaviti.
Ekipa koja je radila na ovom filmu posvetila se istraživanju virusa i zaraza. Njihovo istraživanje pocelo je predavanjima vrhunskih predavaca, a usledila je i poseta centrima za kontrolu zaraza. Smitu, Lorensu i producentima pružena je retka prilika da se susretnu s naucnicima koji se bave ovim problemom. Tamo su poceli da shvataju da mogucnost da virus izmakne kontroli više nije samo materijal za naucnofantasticne price.
"Postoji mogucnost da su neki virusi na vrhu 'lanca ishrane'", kaže Goldsman. "Zastrašujuce je koliko mutirani virus može biti opasan." Filmska ekipa je bila u mogucnosti da dode do korisnih informacija. Smit je posebno bio zahvalan buduci da mu je ovakva vrsta istraživanja pomogla da bolje shvati lik koji tumaci.
Re: I Am Legend (2008)
Film je do jaja,prica je na prvu ruku deja vu,ali ipak je nekako novitet!
Ali KRAJ JE NAJBOLJI!!!
Ali KRAJ JE NAJBOLJI!!!
Mixtape- VIP
- Broj poruka : 72
Godina : 36
Datum upisa : 14.04.2008
Добар филм. Проради ти адреналин док га гледаш...поготово ноћу.
mass_medius- Broj poruka : 19
Godina : 52
Datum upisa : 05.05.2008
Film je odlican Will Smith je odlicno odglumio svoj deo, jedino sto mi se nesvidja jeste sto su ona stvorenja malo lose odradjena al zato je opet Will tu i sve je popravio
Ratty_JR- VIP
- Broj poruka : 441
Godina : 32
Datum upisa : 04.05.2008
TRue TRue
Mixtape- VIP
- Broj poruka : 72
Godina : 36
Datum upisa : 14.04.2008
Занимљив филм али не опет толико добар да би ме одушевио... Прича је добро смишљена али реализација није баш на врхунском нивоу, поготову што се тиче "Створења" што рече Ratty_JR јако лоша дигитална обрада али све у свему није лоше...
Marko_weed- Administrator
- Broj poruka : 532
Godina : 37
Datum upisa : 13.04.2008
smislili su pricu fenomenalno, stvorenja su malo losija, ali ja sam ga pogledo cim je izasao, posto sam gledo reklame i svideo mi se. znaci, 5 za film, svaka cast
sasa- Moderator
- Broj poruka : 480
Godina : 31
Datum upisa : 16.04.2008
e da i malo mi glupavo sto pas pogine
Ratty_JR- VIP
Joj kakav film ... skoro bolji nisam gledao ... jeste malo glupo sto umire pass ali je film VRH bwe ... ocena 9/10 ...
ne moze u svakom filmu da bude sve perfektno i da vi trazite dlaku u jajetu pas je poginuo zbog toga zato sto su tako hteli i tako je moralo biti, inace film ne bi bio na svom mestu
sasa- Moderator
Тако је Сале само напред... Реци им све што ти је на души... хехе...
hocu, hocu, znas da ja uvek tebe pratim
sasa- Moderator
Ако и треба, пратиш најбоље...
Marko, znam da pratim najbolje, zato to i radim
sasa- Moderator
Ovakve filmove obozavam ako imate jos neki ovakav slican molim vas napisite
Januz- Broj poruka : 37
Datum upisa : 23.05.2008
ma meni je i dalje zao sto je kuca poginuo e i setio sam se jednog krs dobrog dela ono kad lik pao na glavu a ovi ga nemogu zaklat sbog jedne pisljive linije svetlosti
Ratty_JR- VIP
e ta scena je skrzo, kako ti kazes fancy. jbg, boje se svetlosti. film je do jaja jos uvek ima onih koji nisu pogledali film, pa bilo bi lepo kad bi pogledali, necete zazaliti
sasa- Moderator
dae neseri da jos uvek ima takvih debila hehe
Ratty_JR- VIP
KHM! Ja nisam pogledao film...
Aca_Cupavi- Moderator
- Broj poruka : 246
Datum upisa : 20.05.2008
Hehe zanimljivi postovi nema sta....
E Aco pogledaj film obavezno
E Aco pogledaj film obavezno
Januz- Broj poruka : 37
Datum upisa : 23.05.2008
Similar topics
» 27 dresses(2008)
» 10.000 BC (2008)
» The Happening (2008)
» What Happens in Vegas (2008)
» Iron Man (2008)
» 10.000 BC (2008)
» The Happening (2008)
» What Happens in Vegas (2008)
» Iron Man (2008)
:: Zabava :: Filmovi i serije :: 2008
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|
Pon 26 Avg 2013 - 13:50 od ratamon
» Problemcic
Sub 5 Dec 2009 - 22:04 od skoljkica
» Kako da promenim mail na profilu?
Pon 5 Jan 2009 - 19:37 od penguin
» Hub ponovo radi
Pon 5 Jan 2009 - 19:31 od penguin
» Trials 2 : Second Edition
Sre 6 Avg 2008 - 19:57 od sasa
» !Najava Need for Speed :Undercover (PC)
Pon 28 Jul 2008 - 14:57 od sasa
» Najava igara za 2008
Pon 28 Jul 2008 - 14:53 od sasa
» veoma glupo pitajne al me stvarno zanima
Pon 28 Jul 2008 - 3:39 od sasa
» F-1
Pon 28 Jul 2008 - 3:36 od sasa