Pristupi
Naj bolji poslanici
Marko_weed | ||||
sasa | ||||
Ratty_JR | ||||
Aca_Cupavi | ||||
nikola92 | ||||
Dumba | ||||
Cviki | ||||
Mixtape | ||||
Januz | ||||
mass_medius |
Zadnje teme
Windows Vista
+5
Ratty_JR
Dumba
dexila
nikola92
Marko_weed
9 posters
Windows Vista
Windows Vista Home Basic
Windows Vista Home Basic izdanje pruža vam sve što je potrebno za kućnu upotrebu računara. Windows Vista Home Basic je dizajniran za osnovne kućne računarske potrebe, poput pregledavanja Interneta, korišćenja e-pošte ili prikazivanja fotografija.
Prvo što ćete primetiti u Windows Vista Home Basic OS-u je jednostavnost pronalaženja programa i datoteka. Opcija za brzo pretraživanje računara pregleda sve dokumente, e-poštu, fotografije i druge datoteke te rezultate organizuje na odabrani način. Uz ugrađeno web-pretraživanje programa Windows Internet Explorer 7, u sistemu Windows Vista manje ćete vremena potrošiti na traženje potrebnih sadržaja, a više na aktivnosti koje su vam važne.
Sa automatskom zaštitom od zlonamernog softvera i lažnih web lokacija, Windows Vista Basic vama i vašoj porodici omogućava pouzdanije korišćenje računara. Osim toga, roditelji mogu koristiti ugrađene kontrole kako bi deca računare koristila na prikladan način i pri tome bila zaštićena.
Osnovna verzija operativnog sistema za 32-bitne računarske platforme, namenjena za osnovne kućne potrebe (zabava, e-mail, internet)
* Windows Defender
* Windows Firewall
* Instant Search i Internet Explorer 7
Hardverski zahtevi za instalaciju Basic verzije:
1. procesor 800MHz
2. 512 MB sistemske memorije
3. hard disk kapaciteta 40 GB (15 GB slobodnog prostora)
4. ugrađen DVD-ROM
5. ugrađena zvučna kartica
6. pristup internetu
7. grafička kartica sa DirectX 9
Windows Vista Business
Windows Vista Business prvi je Windows operativni sistem dizajniran upravo za potrebe malih preduzeća. Vaša firma može poslovati efikasnije s poboljšanim, jednostavnim korisničkim interfejsom koji vam pomaže u brzom i jednostavnom pronalaženju informacija na računaru ili Webu. Nove bezbednosne opcije omogućiće vam nadzor i zaštitu ključnih poslovnih informacija na kojima se zasniva poverenje vaših klijenata.
Active ImageUnapređenja prenosnog računarstva firmama u razvoju omogućavaju povezivost unutar i izvan kancelarije. Windows Vista Business može vam uštedeti vreme za tehničku podršku kako biste se mogli usredsrediti na uspeh svog poslovanja. Windows Vista Business pojednostavljuje upravljanje mrežnim povezivanjem vaših zaposlenih i poboljšava njihovo korišćenje računara, u kancelariji i izvan nje. Pripremite se za budućnost i postavite IT temelje koji su vašoj kompaniji potrebni za dalji napredak.
Business verzija operativnog sistema za 32-bitne računarske platforme, namenjena za potrebe malih i srednjih poslovnih okruženja:
# Windows Defender
# Windows Firewall
# Instant Search i Internet Explorer 7
# AERO interfejs (Authentic, Energetic, Reflective, Open) i Windows Flip 3D
# Windows Mobility Center sa podrškom za Tablet PC
# Windows Meeting Space
# Business Backup & Restore i Scheduled Backup funkcije
# Business Networking
# Remote Desktop
Hardverski zahtevi za instalaciju Business verzije:
* 1 GHz 32-bitni (x86) ili 64-bitni (x64) procesor
* 1 GB sistemske memorije
* grafička kartica sa DirectX 9 podrškom, WDDM drajver, minimalno 128 MB, Pixel Shader 2.0
* hard disk kapaciteta 40 GB (15 GB slobodnog prostora)
* ugrađen DVD-ROM
* ugrađena zvučna kartica
* pristup internetu
Ako se vaše preduzeće ubrzano razvija, poboljšanja koja se odnose na prenosne uređaje vam olakšavaju da ostanete povezani, u kancelariji i izvan nje. Windows Vista Business vam pomaže da potrošite manje vremena na tehnološke probleme—tako da možete da provedete više vremena u unapređivanju poslovanja. Windows Vista Business vam na jednostavan način omogućava da kontrolišete način na koji se zaposleni povezuju sa mrežom, a omogućava im i da na najbolji način iskoriste računare, u kancelariji i van nje. Pripremite se za budućnost i postavite IT temelje koji će omogućiti bolje poslovanje u budućnosti.
Windows Vista Ultimate
Najkompletnije izdanje operativnog sistema Windows Vista—sa funkcijama za uštedu energije, bezbednost i prenosivost koje su vam potrebne za obavljanje posla i svim funkcijama za zabavu koje koje možete poželeti.
Kada poželite da imate sve, uključujući i mogućnost da kombinujete produktivnost i zabavu, tu je Windows Vista Ultimate. Ovo izdanje operativnog sistema Windows Vista nudi naprednu poslovnu infrastrukturu, produktivnost u pokretu i vrhunski doživljaj kućne digitalne zabave, a sve u jednom paketu.
Windows Vista Ultimate nudi sve funkcije koje sadrži izdanje Windows Vista Home Premium, uključujući Windows Media Center, Windows Movie Maker sa podrškom za video sadržaj visoke definicije i Windows DVD Maker. Takođe, nudi sve funkcije koje sadrži izdanje Windows Vista Business, uključujući poslovno umrežavanje, centralizovane alatke za upravljanje i napredne funkcije za pravljenje rezervnih kopija. Windows Vista Ultimate sadrži i sve nove bezbednosne funkcije i funkcije za zaštitu podataka koje postavljaju operativni sistem Windows Vista na potpuno novi nivo pouzdanosti.
Pored toga, Windows Vista Ultimate sadrži podršku za sve nove funkcije za prenosivost operativnog sistema Windows Vista, uključujući tehnologiju Windows Tablet and Touch, Windows SideShow, Windows Mobility Center, i ostale nove, napredne funkcije za prenosivost.
Ako želite računar koji ispunjava sve potrebe za posao, prenosivost i zabavu ili ako prosto želite da znate da posedujete najbolje, Windows Vista Ultimate je definitivno izdanje za vas.
Napomena: Ako je vaš sistem opremljen 64-bitnim procesorom, možete iskoristiti njegove napredne karakteristike u ovom izdanju operativnog sistema Windows Vista.
Marko_weed- Administrator
- Broj poruka : 532
Godina : 37
Datum upisa : 13.04.2008
Re: Windows Vista
Ako uopste instalirate Vistu instalirajte Ultimate,
ali meni se nije lepo pokazala dosta starih programa i igrica nece lepo da rade
ali meni se nije lepo pokazala dosta starih programa i igrica nece lepo da rade
nikola92- Administrator
- Broj poruka : 157
Godina : 32
Datum upisa : 12.04.2008
Тако је и ја сад тренутно имам инсталирану Висту Ултимативну и могу рећи да сам презадовољан, како се неки жале на рад, мени се супер показала...
Marko_weed- Administrator
- Broj poruka : 532
Godina : 37
Datum upisa : 13.04.2008
eeee.. to je garant ona 32bit verzija sa kojom su svi zadovoljni.. ove 64bit su katastrofa.. nece na "srpskom" kompjuteru da radi nikako .. samo dell, compaq, fujitsju... itd
ali nije to za nas gamere .. mnogo resursa oduzima a svi nam trebaju za igrice... zato XP i neki vista look dodatak ko voli vista dizajn
ali nije to za nas gamere .. mnogo resursa oduzima a svi nam trebaju za igrice... zato XP i neki vista look dodatak ko voli vista dizajn
Ja Vam preporucujem Last XP prilicno slicno visti (ako ste u Vista fazonu)
Samo sto nije toliko zahtevan
Dobijaju se exxtra programi uz Last XP
Ne baguju igrice
Sve moze da cita
Ne znam vise sta jos da dodam
Sve u svemu LAST XP je ZAKON !!!
A ako ocete skinove i te glooposti skinite LogonStudio_rc6_unsupported
Samo sto nije toliko zahtevan
Dobijaju se exxtra programi uz Last XP
Ne baguju igrice
Sve moze da cita
Ne znam vise sta jos da dodam
Sve u svemu LAST XP je ZAKON !!!
A ako ocete skinove i te glooposti skinite LogonStudio_rc6_unsupported
E,da kada ste vec pomenuli 64bit vistu i kako baguje potpuno ste upravu sto ste toga tice , ali isto to se desava i sa XP 64 bit .... ja iskreno ne znam do cega je ali 64 bit verzije baguju kako god
Ma ne shvatate da njih nije briga sto vama ne radi 64bit OS .. oni su se upustili u avanturu ... kupite brand PC i nema XP drajvera za njih na sajtu proizvodjaca.... to je praksa za laptopove ali krecu i na "sirotinju" ... plati da ti dam drajver .. ako sam raspolozen...
Hoces 64bit komp.. moze ali samo brendiran da radi posto je Vista radjena samo za njih..
Velike su to igre i sve ce se svesti na PC sa cipom kao Sony PS2.. . to je njihov cilj.. sve se placa .. pa i cip
Glupo je da pokusavate to da instalirate na vas "extremno-domace-sklopljen-PC" nemate drajvere to ne radi.. kupite originalni HW ili PS3
Dogovor kucu gradi.. a nas ko j*** ?
Hoces 64bit komp.. moze ali samo brendiran da radi posto je Vista radjena samo za njih..
Velike su to igre i sve ce se svesti na PC sa cipom kao Sony PS2.. . to je njihov cilj.. sve se placa .. pa i cip
Glupo je da pokusavate to da instalirate na vas "extremno-domace-sklopljen-PC" nemate drajvere to ne radi.. kupite originalni HW ili PS3
Dogovor kucu gradi.. a nas ko j*** ?
vistu sam imao nesto kratko nije mi se svidelo i vratio sam se na ubedljivo najbolje to jest LAST XP imam ga vec oko godinu ipo skoro 2 i nikad nisam imao problema snjim
Ratty_JR- VIP
- Broj poruka : 441
Godina : 32
Datum upisa : 04.05.2008
daleko smo mi josh od dobrog, univerzalnog OS-a. Mozda ce linux za 'koju' godinu da otvori velika vrata raja i konacno da potisne ovaj...komercijalni,truli sistem obuzdavanja i zaglupljivanja mase..odnosno bica sa ove planete. Inace, koristim xp a vistu sam isprobao na blic. Mislim da cu uskoro da predjem na linux. Moracu i xp da zadrzim dok linux ne otvori sva vrata.
Jbg i ja sam obican smrtnik.
Jbg i ja sam obican smrtnik.
mass_medius- Broj poruka : 19
Godina : 52
Datum upisa : 05.05.2008
koristim XP i ne razmisljam bas mnogo da predjem na vistu, ali ako budu svi prelazili, i ja cu
sasa- Moderator
- Broj poruka : 480
Godina : 31
Datum upisa : 16.04.2008
Win XP SP2-Stripped to the Bone Edition
Ma koja Vista skinite Stripped to the Bone Edition win XP i uzivajte!!!
Citavih 155mb!!!
NO
Citavih 155mb!!!
NO
nemanja81- Broj poruka : 4
Datum upisa : 19.05.2008
Pazi sad ovako.Ne pravim se nesto pametan ali me nesto zanima.Kako cu ja da iskoristim directX 10 (Da bi mi igre izgledale,kako treba da izgledaju ),ako mi OS nema podrsku za directX 10,sto je slucaj sa XP-om koji cu koristiti sve dok nebudem naisao na dobru i otkljucanu verziju Viste.Trenutno igram Turok-a na XP-u sa punim detaljima i sa 8600gts i sa 8800gts i nije to to ,jednostavno zbog DirecX10.Tako da ako neko slucajno ima neku dobru Visticu nek je baci u share(Javite se na pm)Pozz
bndzoni- Broj poruka : 2
Datum upisa : 29.05.2008
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|
Pon 26 Avg 2013 - 13:50 od ratamon
» Problemcic
Sub 5 Dec 2009 - 22:04 od skoljkica
» Kako da promenim mail na profilu?
Pon 5 Jan 2009 - 19:37 od penguin
» Hub ponovo radi
Pon 5 Jan 2009 - 19:31 od penguin
» Trials 2 : Second Edition
Sre 6 Avg 2008 - 19:57 od sasa
» !Najava Need for Speed :Undercover (PC)
Pon 28 Jul 2008 - 14:57 od sasa
» Najava igara za 2008
Pon 28 Jul 2008 - 14:53 od sasa
» veoma glupo pitajne al me stvarno zanima
Pon 28 Jul 2008 - 3:39 od sasa
» F-1
Pon 28 Jul 2008 - 3:36 od sasa